Успішна перезимівля озимої пшениці!
04/2019

Успішна перезимівля озимої пшениці!

    Минулого тижня наші спеціалісти повернулись з відрядження. Відвідали Миколаївську, Одеську та Херсонську область. І зробили висновки, що Південь перезимував відмінно!

    Розпочалась весняна вегетація. Сорти озимої пшениці знаходяться від 25 до 29 стадії розвитку за шкалою ВВСН. Спеціалісти зазначили, що розпочався активний ріст вторинної кореневої системи. Пшениця добре кущиться. На даний час, сорти мають всі шанси показати гарні результати!

    Балетка. Ранній сорт. Клас якості – група А. Відмінна зимостійкість та посухостійкість. Толерантний до фузаріозу колоса. Підходить для висівання після зернових.

    Бардотка. Середньоранній сорт. Клас якості – група А. Відмінна морозостійкість. Толерантний до бурої іржі, борошнистої роси. Добре витримує пізні строки посіву.

   Бодицек. Ультра ранній сорт. Клас якості – група А. Відмінна посухостійкість та морозостійкість. Толерантний до фузаріозу колоса, бурої іржі, борошнистої роси. Ідеальний попередник для озимого ріпаку.

   Ребелл. Середньостиглий сорт. Клас якості – група А. Високий потенціал врожайності та стабільна якість зерна. Має високі хлібопекарські якості. Висока толерантність до основних захворювань, а особливо до бурої іржі, кореневих гнилей та борошнистої роси.

    Лінус. Середньопізній сорт. Клас якості – група А. Відмінна здатність до кущення. Висока стійкість до вилягання та посухостійкість. Висока толерантність до основних захворювань пшениці: борошниста роса, кореневі гнилі, бура іржа, фузаріоз колосу.

    РЖТ Реформ. Середньопізній сорт. Клас якості – група А. СОРТ №1 У ЦЕНТРАЛЬНІЙ ТА ЗАХІДНІЙ ЕВРОПІ. Висока зимостійкість (дуже високе і стабільне число падіння). Висока толерантність до захворювань. Висока здатність до кущення та стійкість до вилягання.

    Щойно зійшов сніг, по всій Україні були відмічені випадки враження сніговою пліснявою. Переважаючим фактором розвитку цієї хвороби є погодні умови в зимовий період. Також впливає попередник, кількість його залишків на полі, обробіток ґрунту після попередника, інтенсивність розвитку рослин з осені та умови відновлення весняної вегетації.

    За результатами об’їзду, вражених посівів сніговою пліснявою не виявлено, а стан озимої пшениці на сьогодні обіцяє гарні результати.

    Слідкуємо далі за розвитком рослин та запрошуємо Вас на наші демонстраційні поля для детальнішого ознайомлення з портфелем озимої пшениці РАЖТ!