З півдня на схід!
04/2019

З півдня на схід!

      Ми продовжуємо об’їзд та ділимось з Вами нашими спостереженнями.

      На черзі центрально-східний регіон, менеджер з розвитку зернових культур Дмитро Марченко на минулому тижні обстежив посіви озимої пшениці сорту Бардотка у господарстві ФГ Грига, Полтавської області.

    Попередник – соя, обробіток грунту оранка. Посів проводився з 15 вересня 2018 року. Перед посівом було внесено 100 кг/га нітроамофоски. Весняне підживлення: карбамід – 100кг/га та аміачна селітра 150 кг/га по мерзло-талому грунту.

          

     Оглянувши поле наші спеціалісти та головний агроном господарства відзначає, що наразі пшениця знаходиться на фазі 29 ВВСН: кінець кущення, розвинута оптимальна кількість стебел. Шкідників та хвороб на момент огляду не виявлено.

     Також, регіональний менеджер цієї області Гордоченков Євген додає, що всі посіви озимої пшениці та ріпаку гарно перезимували та мають добре розвинуту наземну частину і кореневу систему.

     В минулому році урожайність в даному господарстві склала 76 ц/га. Враховуючи оптимальні строки посіву, гарну перезимівлю та дотримання всіх агротехнічних заходів в цьому році, у господарстві планують отримати  ще вищий результат.

     Окрім Бардотки в господарстві закладені демо поля з такими сортами озимої пшениці як: Бодицек, Балетка, Ребелл, Практік та РЖТ Реформ, який минулого року зайняв 1 місце по урожайності в цьому господарстві. Також був висіяний озимий ріпак: Сенсатіон, Бонанза, Араззо та Менззана.

     В наступних публікаціях напишемо про стан озимого ріпаку. Не пропустіть)