Високоврожайні гібриди озимого ріпаку від RAGT на сезон 2021/22
06/2021

Високоврожайні гібриди озимого ріпаку від RAGT на сезон 2021/22

Ціни на ріпак за останні кілька тижнів істотно зросли, тому зацікавленість до сівби ріпаку у 2021 році зростатиме

        Ціни на ріпак за останні кілька тижнів істотно зросли, тому зацікавленість до сівби ріпаку у 2021 році зростатиме. Компанія RAGT професійно провадить селекцію гібридів озимого ріпаку вже понад 25 років і пропонує високопродуктивні гібриди для різних регіонів України. Гібриди RAGT пройшли виробничу перевірку й засвідчили свою високу конкурентність, маючи високу пластичність й адаптивність як до технологій різного рівня ресурсного забезпечення, так і до стресових умов вегетації.

РЖТ ТРЕЗЗОР — дуже високий урожай!

        Стабільно РЖТ ТРЕЗЗОР є найпопулярнішим гібридом озимого ріпаку від RAGT у Європі. Тільки в Німеччині цим гібридом 2020 року було засіяно близько 60 000 га. За офіційними результатами SPZO, три роки поспіль РЖТ ТРЕЗЗОР є одним із трьох найпродуктивніших гібридів у Чехії та Словаччині. У 2020 році РЖТ ТРЕЗЗОР у перший рік вирощування забезпечив формування високих урожаїв на виробничих посівах і в демонстраційних випробуваннях в Україні.


Таблиця 1. Результати врожайності промислових посівів РЖТ ТРЕЗЗОР у 2020 році, ц/га

Джерело: офіційні дані названих виробників, 2020 рік


Олег БІЛАН, головний технолог ТОВ ГК «ВІТАГРО», Хмельницька область

«У 2020 році ми посіяли ТРЕЗЗОР на площі 70 га і дуже задоволені цим гібридом. Зокрема, його реакцією на оптимізовану нами технологію вирощування та стійкість до стресових умов. РЖТ ТРЕЗЗОР сформував урожайність насіння 47 ц/га — це найвищий результат у нашому холдингу (9 000 га озимого ріпаку всього). Саме тому цьогоріч ми збільшили площу посіву ТРЕЗЗОР до 600 га».


Таблиця 2. Результати врожайності демонстраційних посівів РЖТ ТРЕЗЗОР у 2020 році, ц/га

Джерело: офіційні демонстраційні випробування з участю інших іноземних компаній, 2020 рік


РЖТ ТРЕЗЗОР — найвища толерантність до вертицильозу!

        Різке зниження врожаю ріпаку в Україні у 2019-му та 2020 роках значною мірою пов’язано з ураженням посівів вертицильозом (яке часто плутають із фомозом). Уникнути втрат урожаю можна тільки завдяки генетичній толерантності гібрида або розширеній сівозміні (ріпак повертається на поле не раніше ніж через 5 років). РЖТ ТРЕЗЗОР має дуже високу толерантність до вертицильозу. Різниця в урожайності на виробництві може становити до 7 ц /га.

ПАП «Добрий Самарянин», Тернопільська область, 2020 рік


РЖТ ТРЕЗЗОР із толерантністю до вертицильозу, площа 195 га, урожайність 37,5 ц/га, ПАП «Добрий Самарянин», Тернопільська область


Гібриди без толерантності до вертицильозу, площа 805 га, урожайність 30 ц/га, ПАП «Добрий Самарянин», Тернопільська область


Рекомендація — РЖТ ТРЕЗЗОР

РЖТ ТРЕЗЗОР — один із найпродуктивніших гібридів у Європі, що підтверджує його надзвичайно високу посухостійкість і толерантність до вертицильозу. РЖТ ТРЕЗЗОР рекомендовано вирощувати в Західній, Центральній і Південній Україні.

 

РЖТ АРАЗЗО — ранній і високоврожайний гібрид

РЖТ АРАЗЗО — це ранньостиглий середньорослий гібрид із дуже високим потенціалом урожайності. У 2019 році на 7 демонстраційних посівах РЖТ АРАЗЗО посів 1–3 місця. Гібрид рекомендовано для ранньої сівби й придатний до вирощування на піщаних ґрунтах. РЖТ АРАЗЗО особливо підходить для вирощування в Західній і Центральній Україні!

Рекомендація РЖТ АРАЗЗО

РЖТ АРАЗЗО добре адаптований для ранньої сівби. Найкраще реалізовує свій генетичний потенціал на ґрунтах із доброю вологозабезпеченістю. Висока стійкість до полягання та синхронне дозрівання стручків дозволяє проводити збирання на високій швидкості.

Анатолій і Вадим ЛОСІНСЬКІ, CTOB «АКВАВІКА», Вінницька область, поле 160 га

«Урожайність РЖТ АРАЗЗО становила 37 ц/га в екстремальний за погодними умовами ріпаковий 2019 рік, незважаючи на низьку густоту на момент збирання — 25 рослин/ м² та завдяки високій здатності до гілкування»


РЖТ АРАЗЗО — високий урожай

У 2020 році у виробничих посівах на піщаних ґрунтах РЖТ АРАЗЗО сформував урожайність 44 ц/га. У демонстраційних випробуваннях 2019 року отримували рекордні врожаї до 52 ц/га.

Таблиця 3. Результати врожайності промислових посівів РЖТ АРАЗЗО у 2020 році, ц/га

Джерело: офіційні дані названих виробників, 2020 рік


Таблиця 4. Результати врожайності демонстраційних посівів РЖТ АРАЗЗО у 2019 році, ц/га

Джерело: офіційні демонстраційні випробування з участю інших іноземних компаній, 2019 рік


Новинка — РЖТ ЖАКУЗЗІ!

RAGT пропонує виробникам ріпаку випробувати новий гібрид — РЖТ Жакуззі, який характеризується такими господарсько-цінними ознаками:

• високий генетичний потенціал;
• стабільність урожаю — дослідженням R&D установлено, що цей гібрид має найменшу різницю між максимальною й мінімальною врожайністю по роках;
• гібрид толерантний до строків сівби;
• стійкість до несприятливих умов перезимівлі зумовлюють високу зимостійкість;
• добре розвинута коренева система забезпечує високу посухостійкість.

 

Структура врожаю:

• добра здатність до гілкування;
• висока маса 1000 насінин;
• висока стійкість до стеблового вилягання та розтріскування стручків;
• толерантність до основних збудників хвороб.